Emigreren naar Spanje, hoe verkrijgt een buitenlander een hypotheek?

 

Hoe verkrijgt een buitenlander een hypotheek in Spanje?


Moet ik in Spanje aanwezig zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten?
Nee, u hoeft niet naar Spanje voor het afsluiten van uw hypotheek. In principe kan alles door onze hypotheekadviseurs worden geregeld.

Welke documenten en registraties zijn nodig? Om vastgoed te kopen in Spanje en om een hypotheek af te sluiten heeft u een N.I.E. nummer nodig, een soort SOFI nummer voor buitenlanders in Spanje. U kunt dit afhalen bij het lokale Spaanse politieburo. Vaak zijn verder de volgende documenten vereist: kopie paspoort, recente bankafschriften, recente belastingaangiften, arbeidscontract en/of jaarrekeningen voor zelfstandige ondernemers, en/of bewijs van ander inkomen.

Hypotheekofferte aanvragen in Spanje

 

Verschillende soorten hypotheken, maximale lening, looptijd en rente


Verschillende soorten hypotheken
De twee standaard hypotheektypen, de annuiteitenhypotheek en de aflossingsvrije hypotheek zijn in Spanje veruit de meest gebruikelijke hypotheeksoorten. Het verschil is eenvoudig, bij een aflossingsvrije hypotheek betaald u alleen rente. De hoogte van de lening verandert niet gedurende de looptijd omdat u niet aflost. Een annuiteitenhypotheek lost u volledig af gedurende de looptijd. Daarbij betaald u maandelijks een deel rente en een deel aflossing. Daardoor is het maandbedrag van de annuiteitenhypotheek een stuk hoger. Aflossingsvrije hypotheken worden vooral vaak gebruikt bij de aankoop van vastgoed als investering.

Specifieke hypotheeksoorten zijn beschikbaar voor het overschrijven van een bestaande hypotheek of wanneer u binnen Spanje verhuist. Voor meer informatie hierover, gelieve contact op te nemen met info@hypotheekrentespanje.nl

Maximale lening Spaanse banken verstrekken geen leningen van 100% van de waarde van het vastgoedobject aan buitenlanders. U heeft altijd eigen geld nodig om in te leggen en om de kosten koper te voldoen. Standaard is een maximale hypotheek van 70% van de aankoopprijs of, meer precies, van de taxatiewaarde. De totale kosten koper bedragen ongeveer 10-11% van de aankoopprijs. Indien u niet in staat bent om de kosten koper en 30% van de aankoopprijs uit eigen geld te financieren, dan kan u dat huis waarschijnlijk niet kopen.

Looptijd Gebruikelijk is een looptijd van 25 jaar bij annuiteitenhypotheken. Banken hanteren echter een maximum leeftijd waarop iemand nog een hypotheek kan hebben. Meestal is dit 65 of 70 jaar. Indien u nu 55 jaar bent, dan zullen veel banken u slechts een maximale looptijd van 10 jaar gunnen. Dit betekent dat het maandbedrag op een annuiteitenhypotheek veel hoger zal zijn. Onze hypotheekaviseurs zijn ook wat dit aspect betreft vaak in staat gunstigere voorwaarden voor u te regelen.

Rente Standaard worden de rentetarieven op hypotheken in Spanje afgestemd op het Euribor percentage. Dit is een rentetarief dat veel door europese banken wordt gebruikt. Om het risico van rentefluctuaties te beperken is het mogelijk het rentepercentage op uw Spanje hypotheek vast te stellen voor een periode van 1 tot 5 jaar.


Offerte aanvragen
Offerte Aanvragen