Alle schulden op uw woning in Spanje met de bank zijn vereffend, wat nu?

 

Schulden op uw woning in Spanje afgelost? Wat nu!


Eindelijk bent u op dat langverwachte moment gekomen: u heeft de volledige hypothecaire lening afbetaald en dus alle schulden op uw woning in Spanje met de bank vereffend. In Spanje betekent het laten doorhalen van de hypotheek echter niet automatisch dat de hypotheek ook formeel wordt geroyeerd bij het eigendomsregister. Om de hypotheek op uw woning in Spanje formeel te laten doorhalen, moeten bepaalde partijen deel uitmaken van de procedure tot doorhaling. Dat zijn de kredietverstrekker, de eigenaar van de woning, de notaris en het eigendomsregister.
Zowel in het geval dat u besluit uw woning te verkopen of een tweede hypotheek daarop aan te vragen moet u er zeker van zijn dat er geen lasten meer op uw woning rusten. We leggen u de 2424
 

2424 hypotheek uitleg:


Allereerst dient u contact op te nemen met de bank die de lening heeft verstrekt en deze meedelen dat u uw hypotheek formeel wenst door te halen. De bank moet dan naar het notariskantoor waar de doorhalingsakte van de hypotheek ondertekend moet worden en waarin verklaard wordt dat de hypotheek is afbetaald.

  • Nadat de doorhalingsakte van de hypotheek is ondertekend, moet de belanghebbende de belasting op deze doorhaling vereffenen bij het belastingkantoor van de autonome gemeenschap waar de woning ligt. Deze handeling is vrijgesteld van zegelrecht en dient binnen een periode van 30 dagen gedaan te worden.

  • De vereffening moet dan bij het eigendomsregister worden ingediend waar het eigendom staat ingeschreven. Binnen een tijdsbestek van twee tot drie dagen daarna, zal de hypothecaire lening zijn doorgehaald bij het Eigendomsregister.

Hypotheekofferte aanvragen in Spanje

Offerte Aanvragen