Rente hypotheek
alle actuele rentetarieven
in spanje

De percentages genoemd in dit overzicht
hebben een beperkte geldigheidsduur.

Actuele hypotheekrente spanje

alle actuele rentetarievenRente hypotheek Spanje

De meeste banken hanteren het Euribor niveau. Euribor betekend Euro Interbank Offered Rate. Het is een rentetarief dat de Europese banken onderling gebruiken om geld te lenen. De Spaanse banken hanteren een opslag op de euribor rente, meestal is dit tussen de 1% en 2%. De variabele rente in Spanje is altijd 1 jaar, en wordt ieder jaar herzien, de opslag blijft gelijk maar de euribor kan stijgen of dalen. De laatste jaren hanteren de Spaanse banken steeds meer een vaste rente, deze staat vaak gelijk aan de looptijd van de hypotheek.

Opslagpercentage en extra kosten
Zoals je ziet is de Euribor rente op dit moment bijzonder laag. Veel Spaanse banken houden er al rekening mee dat de rente de komende jaren weer gaat stijgen. Zij bieden op dit moment hypotheken aan met een vaste hypotheekrente. Je moet ook oppassen met banken die wel een lage hypotheekrente aanbieden, maar die vervolgens hoge kosten in rekening brengen.

Als je gaat shoppen op de Spaanse hypotheekmarkt, let dan goed op het opslagpercentage. Die ligt gewoonlijk tussen de 0.75% en 2%. Uitschieters naar 3 en 4% komen ook voor. Let ook op de extra kosten die de bank in rekening brengt.

De goedkoopste hypotheek in Spanje is namelijk niet altijd de hypotheek met het laagste rentepercentage.

Huis kopen in spanje!


Gemakkelijk en snel
Vraag om advies!


Offerte Aanvragen

Offerte Aanvragen